Az Állatok Világnapja

(10.04/23)

Az állatok világnapja egy nemzetközi esemény, amelyet minden év október 4-én tartanak. Az a célja, hogy felhívja a figyelmet az állatok védelmére, jogaikra és a velük való tiszteletteljes együttélés fontosságára. Ezen a napon különféle eseményeket, programokat és kampányokat szerveznek az egész világon, hogy megosszák az állatok védelmének üzenetét.

A kiskunlacházi Ebsegély Alapítvány látogatása az iskolánkban egy remek módja volt annak, hogy a diákok közelebbről megismerkedjenek az állatvédelemmel és a felelős állattartással. Ez lehetőséget adott arra, hogy a gyerekek betekintést kapjanak az állatmenhely életébe, megmutatva azokat az igényeket és gondoskodást, amelyre az itt élő állatoknak szüksége van. A diákoknak lehetőségük nyílt közvetlenül találkozni az állatokkal, konkrétan két kutyussal, és megismerhették azok történetét.

A látogatás során az állatvédők felhívták a figyelmet arra, hogy az állatoknak is vannak érzéseik és jogokkal rendelkeznek, valamint megismerhették az állatkínzás és az állatbántalmazás következményeit. Ezen kívül megosztottak olyan tippeket az állatok felelős és gondoskodó tartásáról, amelyek segíthetik az iskolásokat abban, hogy tudatos állattartókká váljanak. Megismerhették a diákok a helyes és szeretetteljes állatkezelés alapvető szabályait, hogy miként kell egy állatot simogatni, hogyan kell játékkal és figyelemmel kielégíteni az igényeit, valamint, hogy miként kell megfelelően viselkedni az állattal való interakció során. A vendégeink felhívták a figyelmet az oltás és az ivartalanítás fontosságára.

Végül, a gyerekek tanulhattak azon lehetőségekről is, hogyan segíthetnek az állatmenhelyeknek, például önkénteskedéssel, adományozással vagy jótékonysági gyűjtések szervezésével.

Az Ebsegély Alapítvány munkatársainak látogatása izgalmas és tanulságos élményt nyújtott az iskolásoknak, felhívva a figyelmet az állatok védelmének és tiszteletének fontosságára. Ez az alkalom segítséget nyújtott arra, hogy a jövőben iskolánk tanulói egy jobb és tiszteletteljesebb világot teremthessenek mind az állatok, mind pedig az emberek számára.

Kategória: Hírek | A közvetlen link.