2021/2022 tanév LEP

A Szigetcsépi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2021/2022-es tanévben a Lázár Ervin Program keretében a következő eseményeken vehettek részt

2021. 11. 11.

A 4. osztályos tanulók kétféle programon vehettek részt ebben a tanévben. Először a Monarchia Zeneművészeti Egyesület műsorát látták “Az ősember zenéjétől a filmzenéig, időutazás a dallamok szárnyán”. A gyerekek nagyon élvezték a sokféle zenét!

2021. 12. 07.

A 2. osztályosok a MultiTalent Művészeti Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság előadásában Versévszakok című műsorát látták.

2022. 12. 13.

A 8. osztályosok utaztak Budapestre, a Turay Ida Színházba, a Vitéz Lélek című színdarabra.

2022. 01. 05.

Az 5. osztályosok a Pesti Magyar Színházban megnézték az Időfutár című előadást.

2022. 01. 11.

A 3. osztályosok a Pesti Magyar Színházban a Harisnyás Pippit látták.

A színházi előadások hangulata újszerű, különleges élményhez juttatta a vidéken élő gyerekeket.

2022. 01. 27.

 A 6. osztályosok a Fővárosi Nagycirkuszban gyönyörködhettek a Nemzeti Artista- Előadó- és Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság produkciójában. A látvány elkápráztatta a gyerekeket.

2022. 03. 01.

A Magyar Nemzeti Galériában egy interaktív kiállításon vehettek részt a 7. osztályosok, Hatvan perc a Föld körül címmel. Iskolánk művészeti oktatásához kapcsolódva érdekes képelemzéseket hallhattak a tanulók.

2022. 04. 06.

Az 5. osztályosok Visegrádra utaztak, hogy betekinthessenek a Királyi palota történelmébe. A Mátyás király Múzeumban a palotajátékok felejthetetlen élményt nyújtott a gyerekeknek. A tanulóknak már a második programlehetőség volt ez ebben a tanévben.

2022.04.20.

A legkisebbek, az 1. osztályosok, színházi élményben részesültek a Dömsödi Művelődési Házban. Az Aranyszamár Színház Közművelődési Egyesület előadásában Csukás István: Ágacska színdarabját láthatták.

2022.05.09.

A 7. osztályosok. A Budapesti Filharmóniai Társaság Magyarnak lenni című műsorát hallhatták.

2022. 05. 12.

A 4. osztályosok Szigetbecsén voltak a Lovardában, ahol a lovakon kívül az őshonos állatokkal is megismerkedhettek. Itt is sok élménnyel lettek gazdagabbak. Deminger Ágnes közművelődési szakember vezetésével a Faluházban betekinthettek a svábok házába, a mindennapi életben használatos tárgyaikat megcsodálhatták, az udvaron kipróbálhatták a kukoricamorzsolást, a népi játékokat.

Szigetszentmiklósi Tankerületi központ koordinátor:                                 Nagy Andrea

Szigetcsépi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
program koordinátor:                                                                                        Mester Ilona Mária

Ezúton köszönjük a koordinátorok és buszsofőrök lelkiismeretes munkáját, mellyel biztonságos és jól szervezett keretet adtak a programok lebonyolításához.

Kategória: Hírek | A közvetlen link.